Sprawozdanie tydzień drugi (25.03-30.03).
Poniedziałek(25.03) Był to nasz kolejny dzień w pracy, rozpoczęty chwilę przed szóstą rano odebraniem śniadania z hotelowej restauracji, który miał dać nam energię na cały dzień. Reszta grupy mogła cieszyć się pysznym, hotelowym śniadaniem w stylu szwedzkiego stołu. Pomimo dość chłodnych poranķów, ciepłem napełniają nas piękne krajobrazy.
Wtorek(26.03) Kolejny wspaniały dzień rozpoczął się pyszną kawką w pracy, którą wypiliśmy z rozkoszą z naszymi hiszpańskimi współpracownikami. Grupa logistyków poznawała tajniki pracy w swoim zawodzie, teraz metody zabezpieczeń towaru przed wysyłką, a także oznaczenia ładunków w magazynie i przed wysyłką, nie stanowi dla nich teraz problemu. Pomimo teoretycznej bariery językowej nie mamy większych problemów z komunikacją, Hiszpanie są bardzo otwarci, życzliwi i chętni do współpracy. Po pracy odbyło się spotkanie z naszą koordynatorką, Abril, która pytała o nasze warunki i pomogła nam z wszystkimi kwestiami związanymi z pracą i wypoczynkiem.
Środa(27.03) Tego dnia w pracy poznaliśmy tajniki obsługi i programowania obrabiarek sterowanych numerycznie (CNC), co było niezwykle fascynujące i interesujące. Po pracy udaliśmy się do hotelu na zasłużony odpoczynek, niektórzy wykorzystali ten czas na trening swojej sylwetki w hotelowej siłowni. Po odpoczynku udaliśmy się na zwiedzanie Saragossy, dzięki aplikacji z mapami w łatwy sposób dotarliśmy i zobaczyliśmy najciekawsze punkty miasta.
Czwartek(28.03) Po siedmiu produktywnych godzinach pracy nasz nowy przyjaciel i współpracownik zaproponował nam podwózkę pod hotel, za co byliśmy mu bardzo wdzięczni. Pomimo świetnej komunikacji miejskiej w Saragossie, w godzinach szczytu bywa ona zatłoczona. Wieczorem udaliśmy się na pyszne, lokalne przysmaki – tapas.
Piątek(29.03) Praca minęła nam szybko, mamy w niej coraz lepsze osiągnięcia, a kontakty ze współpracownikami są coraz lepsze. Część grupy z klas o profilu porty i terminale po drugim tygodniu pracy jest bardzo zadowolona ze swoich znajomości w miejscu zatrudnienia. W pracy dowiedzieli się jak kompletować i realizować zamówienia do wysyłki, a także jak oznaczać towar etykietami z cenami oraz danymi kontrahentów. Kiedy wychodziliśmy z pracy szef podziękował nam osobiście za tydzień dobrze wykonanej pracy i życzył nam miłego weekendu. Pomimo miłej atmosfery w pracy wróciliśmy zmęczeni do hotelu, aby odpocząć i przygotować się do wieczorowej kolacji i na zwiedzanie pięknej Saragossy. Będzie ono o tyle ciekawsze, że dzięki dobremu zarządzaniu budżetem możemy pozwolić sobie na próbowanie lokalnych przysmaków.
Sobota(30.03) Sobotę zaczęliśmy od porannej kawy i śniadania w hotelowej restauracji, następnie udaliśmy na zwiedzanie pięknej Saragossy wykorzystując cudowną pogodę.